Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Πού θα σας βρει το Πάσχα φέτος; ΦΥΣΗκά ... Βαμβακού!



βαμβακου, πασχα, φυσηκα, γραφειο

Από το Γραφείο Τύπου
Βαμβακού Λακωνίας: Το ορεινό χωριό του Πάρνωνα ανοίγει την αγκαλιά του και υποδέχεται... όλους εσάς που επιθυμείτε να περάσετε τις ημέρες του Πάσχα σε μία κατανυκτική ατμόσφαιρα, με άρωμα παράδοσης, ευλάβειας και αυθεντικότητας.

Η Βαμβακού, ένας από τους πιο ενδιαφέροντες ορεινούς προορισμούς, έβαλε τα ... χειμωνιάτικα στο πατάρι και τιμά δεόντως την ανοιξιάτικη περιβολή της, προσφέροντας στον επισκέπτη εύρος επιλογών, για να γνωρίσει τις εξαιρετικές γωνιές της, σεβόμενη την ταξιδιωτική εμπειρία του φιλοξενούμενού της.

Ο παραδοσιακός Ξενώνας του χωριού, το αυθεντικά όμορφο καφενείο στην πλακοστρωμένη πλατεία και ο επιβλητικός Πολυχώρος Ονείρων Αντάμωμα βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και τις άγιες ημέρες που διανύουμε σας περιμένουν να γιορτάσετε το Πάσχα με χρώμα ελληνικό!

*Μεγάλη Παρασκευή στη Βαμβακού: Αφορμή για περισυλλογή, ευκαιρία για αναζήτηση ...Η Μεγάλη Παρασκευή, είναι ημέρα απόλυτης αργίας και νηστείας. Σχεδόν ολόκληρη η μέρα, αφιερώνεται στην Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου και στην Ακολουθία του Επιταφίου. Οι κάτοικοι και επισκέπτες της Βαμβακούς ζουν με κατάνυξη το θείο δράμα. Νωρίς το μεσημέρι της Μ. Παρασκευής ο Επιτάφιος είναι κιόλας στολισμένος από άνθη της περιοχής. Εξάλλου, η πομπή του πραγματοποιείται τις πρώτες απογευματινές ώρες!

*Μεγάλο Σάββατο: Το μήνυμα της Ανάστασης ... διαχρονικό και φέτος επίκαιρο για τη Βαμβακού! Το βράδυ της Ανάστασης όλο το χωριό ενώνεται για να γιορτάσει το μεγάλο γεγονός. Στο άκουσμα του “Χριστός Ανέστη” ο ουρανός παίρνει χίλια χρώματα από τα πυροτεχνήματα! Το άγιο φως υπενθυμίζει στους πιστούς της Βαμβακούς τη δύναμη της Αναγέννησης που προσφέρει ο ευλογημένος τούτος τόπος κάθε χρόνο τέτοια μέρα.

*Η Κυριακή του Πάσχα είναι ημέρα γιορτής για τη Βαμβακού!Πάσχα για εμάς σημαίνει Άνοιξη ... Έθιμα ... Οικογένεια ... Ο οβελίας θα πλημμυρίσει γαστρονομικές μυρωδιές τις γειτονιές του χωριού, τα παραδοσιακά τραγούδια θα έχουν την τιμητική τους και φυσικά -όπως φαίνεται- ο καιρός θα είναι σύμμαχός μας!

*Δευτέρα του Πάσχα: Του Αγίου Γεωργίου! Ευκαιρία για μια βόλτα στη φύση του Πάρνωνα!*Τρίτη του Πάσχα: Η Πρωτομαγιά μεταφέρθηκε, αλλά η ομορφιά της Βαμβακούς αμετακίνητη!

Πρωτομαγιά στη Βαμβακού! ΦΥΣΗκά ...

Ανάσταση στη Βαμβακού! ΦΥΣΗκά ...

Πάσχα στη Βαμβακού! ΦΥΣΗκά ...
Πολιτιστικός Σύλλογος Νέα Ζωή
Βαμβακού Λακωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: