Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Πάρνωνας: Φτάνουμε στη Βαμβακού! Πανέμορφη και γραφική στις κορυφές του Πάρνωνα!

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΒΑΜΒΑΚΟΥ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ www.ektos.gr


Πάρνωνας: Φτάνουμε στη Βαμβακού! Πανέμορφη και γραφική στις κορυφές του Πάρνωνα!
Ανεβαίνοντας προς την κορυφή του Πάρνωνα φτάνουμε στην Βαμβακού! Ένα γραφικό πέτρινο χωριό, μοναδικής αρχιτεκτονικής, που στέκει πανέμορφο στην πλαγιά του βουνού ατενίζοντας τη θέα από ψηλά. Τα σπίτια εδώ είναι όλα αναστηλωμένα, ενώ ο τοπικός ξενώνας είναι πέτρινος, πανέμορφος με όλες τις ανέσεις που μπορεί να βρει κάποιος σε τέτοιο υψόμετρο. Τα χιόνια εδώ φτάνουν συνήθως νωρίς, κάνοντας τα Χριστούγεννα μοναδικά και αξέχαστα!
Μπαίνοντας στο χωριό βρίσκουμε ένα πλάτωμα στο οποίο καλό θα είναι α παρκάρουμε το αυτοκίνητό μας, αφού μετά οι δρόμοι είναι αρκετά στενοί με ελάχιστες επιλογές για παρκάρισμα. Αμέσως μετά στο δεξί μας χέρι βρίσκουμε την όμορφη πλατεία με την εκκλησία και τα δύο-τρία εστιατόρια, που είναι ανοιχτά όλες τις μέρες του χρόνου.
Ανηφορίζοντας το δρόμο της πλατείας το μάτι μας πέφτει στα πέτρινα σπίτια παραδοσιακής πανέμορφης αρχιτεκτονικής, με τα μεγάλα παράθυρα και τις βαριές ξύλινες πόρτες, στην είσοδο των οποίων, σε ειδικό χώρο, έχουν ντανιαστεί μεγάλες ποσότητες από κούτσουρα, που θα ριχθούν στο τζάκι, όταν η θερμοκρασία θα φτάνει το χειμώνα πολύ κάτω του μηδενός.
Ο τοπικός ξενώνας είναι πανέμορφος, πέτρινος, με καλά δωμάτια και όμορφο καθιστικό, στο οποίο μπορεί κάποιος να περάσει με την παρέα του αμέτρητες ώρες ξεγνοιασιάς, καθώς έξω θα ρίχνει πυκνό το χιόνι.
Κάτω από την Βαμβακού, υπάρχει και ένας μικρός δρόμος που οδηγεί σε ένα ξεροπόταμο, από τον οποίο ξεκινά μία πολύ όμορφη διαδρομή εκτός δρόμου, αυξημένου μάλιστα βαθμού δυσκολίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: